Riet

doesburg, prachtige hanzestad aan de ijssel

Doesburg is populairder dan ooit. De oude Hanzestad ademt nog steeds die rijke sfeer van weleer en dat gevoel ervaar je niet alleen in het historische stadje zelf, maar ook in de prachtige omgeving, die je zowel te voet, op de fiets als met een bootje kunt ontdekken. Het centrum van Doesburg is op de fiets vanaf De Havenmeester binnen 6 minuten te bereiken.

reiger
Locatie/ /

beleef doesburg

Doesburg is vestingstad, Hanzestad en moderne stad tegelijk. Het barst er van de voorzieningen, bezienswaardigheden, winkels, horecagelegenheden en musea. Doesburg moet je echt beleven. Een rondwandeling door de stad is natuurlijk een aanrader. Net als een bezoek aan het Lalique museum en De Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland. Beklim ook zeker de Martinikerk en struin langs de leukste winkeltjes en gezelligste terrassen. De oude Hanzestad is een feest voor jong en oud.

ontdek de natuur

Ijssel /

leuke winkeltjes en doesburgse mosterd

Winkels/ /

galleries, musea & cultuur

museum/ /

Ontdek de natuur

Doesburg ligt aan de rand van de Veluwezoom. Een geweldig natuurgebied waar wilde zwijnen en edelherten vrij rondlopen en het landschap varieert van dichte bossen tot eindeloze zandverstuivingen. Vanuit Doesburg volg je de mooiste wandel- en fietsroutes zoals het Graafschappad, het Hanzestedenpad of de Gelderse kastelenroute. Ben je een watermens? De haven van Doesburg ligt op 5 minuutjes van De Havenmeester. Vanuit hier heb je heel veel IJssel richting Zwolle of Arnhem voor de boeg.

 

Goed bereikbaar

Doesburg ligt centraler dan je denkt. Met de auto ben je binnen een uurtje in Utrecht. Het dichtstbijzijnde NS Station is in Dieren. Van daaruit ben je zo in Arnhem, Zutphen of Doetinchem. Ook rijden er vanuit Doesburg geregeld bussen naar de grote en kleinere plaatsen in de omgeving zoals Lathum, Giesbeek, Keppel en Zevenaar. Maar waarom zou je weggaan? Doesburg heeft alles wat het leven zo aangenaam maakt.

Peddel/ /

Allerlaatste gezinswoning beschikbaar

Ruime gezinswoning

Ga naar het aanbod