Riet

luxueuze woningen voor gezinnen en senioren

In De Havenmeester komen de ambities van de gemeente Doesburg, projectontwikkelaar Van Wijnen en COURAGE architecten samen. Dat resulteerde in een uniek plan met 13 unieke woningen.

De Havenmeester verrijst tussen de historische binnenstad van Doesbrug en de wijk Beinum aan het stroomgebied van de Oude IJssel. De locatie maakt onderdeel uit van een gebied genaamd ‘De Blauwe Knoop’. De gemeente wil hier graag woningen ontwikkelen voor zowel gezinnen als senioren. Stel je voor dat je ouders straks in een patiowoning wonen en jij met je gezin er vlak achter. De Havenmeester steekt in op luxueuze woningen, een optimale beleving van de omgeving en volop mogelijkheden om je woning zo in te delen zoals jij dat wilt.  

peddel
Locatie/ /

 

Plan

INDUSTRIËLE ARCHITECTUUR

Bijzonder aan de woningen in De Havenmeester is zonder meer de industriële architectuur met veel glas, staal en fraai metselwerk. Een verwijzing naar het oude bedrijventerrein dat jarenlang op deze locatie gevestigd was. De gevels naar de straatkant zijn relatief gesloten, terwijl de gevels aan de tuin- en waterkant heel open zijn. Samen vormen de twee blokken een eenheid met in het hart een binnenhof, waar zich ook de parkeerplaatsen bevinden.

Plan

PLATTEGRONDEN EN OPTIES

Voor zowel de gezinswoningen als de patiowoningen heeft de architect twee plattegronden uitgewerkt. Dat betekent dat je zelf kunt kiezen hoe je wilt wonen en hoe je de ruimtes indeelt. Graag horen we van jou welke plattegrond jouw voorkeur heeft. Schrijf je daarom in als belangstellende en vul de enquête in. Op basis van de plattegrond die jij kiest zijn er nog veel opties mogelijk. De Havenmeester past zich graag aan jouw woonwensen aan.

Plan

DE KRACHT VAN DAGLICHT

Courage architecten maakt zich hard voor de toepassing van meer daglicht in de gebouwde omgeving. Daglicht bevordert immers je gezondheid en een gevoel van welbehagen. In De Havenmeester is gekozen voor grote glazen puien met extra grote daklichten. Je leefruimte baadt straks in het daglicht en dat maakt wonen in De Havenmeester nog comfortabeler, ruimtelijker en prettiger. 

 

 

hoe wil jij wonen in de havenmeester?

Vul de enquête in

 

De plannen voor De Havenmeester in Doesburg krijgen steeds meer vorm. Maar we gaan pas verder als we zeker weten hoe jij hier graag zou willen wonen. Schrijf je daarom in als belangstellende en vul de enquête in. Jouw antwoorden helpen ons bij het verder perfectioneren van De Havenmeester. 

 

Doe mee met de enquête

reiger